?

Laatste nieuws

Magistrale bereiding op dit moment niet mogelijk

01 maart 2024 Terug naar overzicht

Wanneer voor de behandeling van een dier geen diergeneesmiddel beschikbaar is met de geschikte registratie, dan kan het zijn dat uitgeweken moet worden naar een alternatief. Volgens de cascaderegeling* mag er onder bepaalde voorwaarden uitgeweken worden naar een magistrale bereiding. Hiervoor dient sprake te zijn van diergeneeskundig noodzaak en is een recept nodig.

Namens onze partner Alfasan leveren wij sinds enige tijd magistrale bereidingen, waarvoor vooraf digitaal een aanvraag/receptformulier is ingestuurd.

Recent hebben wij vernomen dat de levering van de magistrale bereidingen via een groothandel niet langer zou zijn toegestaan.

Om die reden zijn wij per direct en tot nader order gestopt met het leveren van magistrale bereidingen. Wij zijn de kwestie nader aan het bekijken.

Mocht u op dit moment magistraal bereide geneesmiddelen willen bestellen, dan adviseren wij u rechtstreeks contact op te nemen met een apotheek naar uw keuze. De Veterinaire Bereidingsapotheek is een van de partijen die magistrale bereidingen kan leveren, bereikbaar via telefoonnummer 0348-214017. Of via email: [email protected]

Wij houden u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.
 
*Diergeneesmiddelen Verordening (EU) 2019/6 art. 112, 113, 114