?

Historieauv-henry schein animal health-covetrus


1969-2012: Van AUV naar AUV Veterinary Services

Ad Usum Veterinarium, voor diergeneeskundig gebruik. Deze naam is in 1969 gekozen door het handjevol oprichters van AUV. Oorspronkelijk gestart als onderdeel van de voormalige AUV dierenartsencoöperatie, is de toenmalige AUV Groothandel opgericht voor en door dierenartsen zelf.

De grootste veterinaire groothandel van ons land is daarmee diep geworteld in de beroepsgroep. Met de slogan “van dierenartsen, voor dierenartsen” heeft AUV jarenlang gewerkt aan het bedrijf dat vandaag de dag staat met als missie dierenartsenpraktijken te helpen efficiënt te werken.

In 2012 zijn de verschillende coöperatiebedrijven verzelfstandigd, waarbij de groothandel is overgegaan naar Henry Schein en werd omgedoopt tot AUV Veterinary Services.

 

2017: Dag AUV, Hallo Henry

Ook binnen Henry Schein werd volgens dezelfde filosofie gewerkt. Vanaf dat moment kon er nóg meer invulling gegeven worden aan onze missie:

"Werken aan nieuwe mogelijkheden, nu en in de toekomst, als onderdeel van Henry Schein inc., om de dierenartsenpraktijken in Nederland te helpen bij de optimalisering van hun praktijkvoering; dat is waar we voor gaan!" 

We hebben het nodige opgestoken van onze buitenlandse zusterbedrijven, waarmee we op sommige punten de dierenartsenpraktijken nóg beter van dienst konden zijn. AUV Veterinary Services maakte op 1 september 2017 plaats voor de nieuwe bedrijfsnaam Henry Schein Animal Health.

 

2018: Henry Schein en Vets First Choice kondigen nieuwe naam aan - wij heten Covetrus

Op 23 april 2018 hebben Henry Schein en Vets First Choice plannen aangekondigd de animal health business van Henry Schein af te splitsen en te fuseren met Vets First Choice. Hierdoor zal een nieuw bedrijf ontstaan.

Op 8 februari 2019 heeft de officiële beursgang op de Nasdaq plaatsgevonden. Hierdoor is het huidige bedrijf Covetrus ontstaan.