?

Laatste nieuws

Belangrijk: Schorsing handelsvergunningen diergeneesmiddelen met hulpstof diethanolamine

26 juli 2018 Terug naar overzicht

De CVMP (Committee for Veterinary Medicinal Products) van het Europese Medicijn Agentschap (EMA) heeft het risico voor de consument en de noodzaak van een maximale residu limiet (MRL) van diethanolamine opnieuw beoordeeld. Op basis van de beschikbare informatie heeft de CVMP met consensus besloten dat zonder een vastgestelde MRL een risico voor consumenten niet uit te sluiten is. Daarom is diethanolamine definitief van de ‘out of scope list’ (lijst van stoffen waarvoor geen maximum residu level (MRL) nodig is) verwijderd. Het gevolg is dat diethanolamine, zolang er geen MRL is vastgesteld, niet meer gebruikt mag worden in diergeneesmiddelen voor voedselproducerende dieren.
Voor meer informatie verwijzen we u graag naar CBG-MEB.
 
* Diethanolamine is een hulpstof (niet-werkzame stof) dat de pH beïnvloedt van oplossingen. 

We hebben een lijst met mogelijke alternatieven voor u opgesteld, op basis van de werkzame stof en registratie (doeldier, toedieningswijze ed). Dit is een greep uit het assortiment. Voor een volledig overzicht voor producten met een NSAID kunt u de diergeneesmiddeleninformatiebank raadplegen. U blijft zelf verantwoordelijk voor de keuze van het meest geschikte product voor uw patiënt.


Bekijk de mogelijke alternatievenlijst »


Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Customer Service via 0485 – 33 55 55 of per e-mail via [email protected].