?

Covetrus

Als wereldwijd technologiebedrijf en dienstverlener in de animal health-sector ondersteunt Covetrus gezelschapsdieren-, paarden- en landbouwhuisdierenpraktijken. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan producten, software en diensten waarmee we veterinaire professionals helpen de diergezondheid te bevorderen, sterke klantrelaties te onderhouden en een goed financieel resultaat te behalen.

Covetrus

Bij alles wat Covetrus doet, staat de dierenarts centraal; wij fungeren als verlengstuk van het veterinaire team. 

In 25 landen zetten zich dagelijks ruim 5.000 Covetrus-medewerkers in, om de bedrijfsresultaten van zo’n 100.000 dierenartsen en hun praktijken te helpen verbeteren.

Covetrus, in Nederland gevestigd in Cuijk, richt zich op de distributie en verkoop van diergeneesmiddelen, dieetvoeders, medische disposables en instrumentarium aan dierenartsenpraktijken. Daarnaast zijn wij betrokken bij praktijkadvisering en opleiding.

Hier in Nederland zetten ruim 100 medewerkers zich dagelijks in om bij veranderende marktomstandigheden meerwaarde te blijven creƫren voor de Nederlandse dierenartsenpraktijken. Dankzij effectieve lokale en internationale inkoop en een modern geautomatiseerd logistiek systeem, kunnen wij bijzonder snel, vrijwel altijd uit voorraad en tegen concurrerende prijzen leveren. Vanzelfsprekend voldoet Covetrus aan de relevante certificeringen waaronder GDP en ISO (ISO 9001:2015).

Ons uitgebreide assortiment en het logistieke proces vormt de kern van ons bedrijf. Vanuit het magazijn in Cuijk worden dagelijks meer dan 8.000 orderregels verstuurd naar dierenartsenpraktijken in heel Nederland. Naast een groot team die veelal 'achter de schermen' voor de praktijk werkt, treden onze accountmanagers, product specialisten en binnendienst medewerkers juist aan de voorzijde op om dierenartsenpraktijken te adviseren en begeleiden bij het inkoopproces. Onze accountmanagers geven tevens tips en advies op het gebied van ondernemerschap. Dit alles met als doel te helpen bij het optimaliseren van de praktijkvoering. Daarvoor overleggen zij o.a. met collega's van de afdeling Vet Bedrijfsadvies die de markt als geheel analyseren, maar ook kunnen inzoomen op de situatie in de buurt en de individuele praktijk.