?
.

Calibra-Veterinary-Diets-renal-cardiac-kat
Ter ondersteuning van nieren, hart en bloedvaten bij katten

Nier -en hartaandoeningen komen regelmatig voor bij zowel jonge als oude katten. De inzet van een veterinaire dieetvoeding is een belangrijk ondersteunend onderdeel voor de behandeling van deze aandoendingen.

Calibra VD Renal & Cardiac is een dieetvoeding met een verlaagd natrium- en fosforgehalte en een optimale kaliumconcentratie. De voeding richt zich op het verminderen van de belasting van de nieren, daarnaast richt de voeding zich ook op het behoudt van het resterende gezonde nierweefsel. Calibra VD Renal & Cardiac is hierdoor uitstekend inzetbaar, als ondersteuning, voor de behandeling van nier -en hartaandoeningen. Katten kunnen langdurig op dit dieet blijven, maar het is wel noodzakelijk dat het dier onder voortdurend toezicht van een dierenarts blijft.


Deze pagina geeft antwoord op de volgende vragen:
 

Het belang van speciale veterinaire voeding

De nieren scheiden metabolische afvalstoffen uit; dit zijn stoffen die ontstaan wanneer eiwitten worden afgebroken. Om het risico op toxiciteit door deze afvalstoffen te elimineren, wordt het eiwitgehalte van de veterinaire voeding verlaagd en wordt gekozen voor een zeer goed verteerbare eiwitbron. Een van die bronnen zijn eieren, een "perfect eiwit" vanuit biologisch oogpunt. Eieren hebben een van de beste aminozuursamenstellingen van alle beschikbare eiwitten en zijn gemakkelijk verteerbaarr.

De voeding is verrijkt met arginine, een aminozuur dat de bloedsomloop verbetert, en het voor katten essentiële taurine. Taurine speelt een belangrijke rol in bepaalde fysiologische processen, en is onder andere erg belangrijk voor de hartspier.

Mineralen in de voeding moeten in balans zijn. Vergeleken met standaardvoedingen zijn het natrium- en fosforgehalte verlaagd, waardoor hart en nieren minder belast worden. Kaliumcitraat (een alkaliserende stof) helpt het evenwicht te herstellen.

kat-hart

Omega 3-vetzuren hebben een ontstekingsremmend effect, waardoor ze een geschikte aanvulling zijn op een renoprotectieve dieetvoeding. Zieke nieren zijn niet in staat om het metabolisch evenwicht te bewaren, wat leidt tot verzuring van het interne milieu, ook wel "metabole acidose" genoemd. 

Mineralen in cardioprotectieve en renoprotectieve voeding

Fosfor - verlaagd gehalte
Als door ziekte de filterfunctie van de nieren niet goed werkt, wordt een overschot aan fosfor niet afgevoerd. Fosfor zit voornamelijk in vlees. Als het fosforgehalte in de dieetvoeding even hoog zou zijn als in standaardvoer voor gezonde katten, zou fosfor zich ophopen in het bloed.  Daardoor zou calcium samen met fosfaat uit de botten beginnen te lekken.

fosfor
 

Natrium - verlaagd gehalte
De belangrijkste functie van natrium in het bloed is het handhaven van  bloeddruk en bloedsomloop. Als de nieren beschadigd zijn, worden natrium en water in grotere hoeveelheden vastgehouden. Als het natriumgehalte van de dieetvoeding even hoog zou zijn als in standaardvoer voor gezonde katten, zou dit kunnen leiden tot hypertensie (verhoogde bloeddruk). Hierdoor worden niet alleen de nieren extra belast, maar ook het hart en het hele cardiovasculaire systeem.

natrium
 

Kalium - licht verhoogd gehalte
Kalium is een belangrijk mineraal. Een kaliumtekort in het lichaam kan leiden tot krampen, algehele zwakte en een onregelmatige hartslag. Recente studies hebben ook het verband aangetoond tussen een hoger kaliumgehalte in de voeding en een lagere bloeddruk.

kalium
 
 

Hoe helpt Calibra Renal & Cardiac de kat?

 

De bloedsomloop en de uitscheidingsorganen zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom heeft Calibra een gecombineerde voeding voor katten ontwikkeld: Calibra VD Renal & Cardiac, die zowel het hart en de bloedsomloop als de nieren en de uitscheidingsorganen ondersteunt. Deze veterinaire voeding bevat een uitgebalanceerde formule ter ondersteuning van de bloedsomloop en de uitscheidingsorganen: Renal and Cardiac Support System.

renal-cardiac-kat
  

De dieetvoeding heeft een ideale samenstelling bestaande uit:

  • Een hoogwaardige (licht verteerbare) eiwitbron: ei
  • Laag natrium- en fosforgehalte
  • Optimale kaliumconcentratie
  • Hoog gehalte aan arginine (verbetert de bloedcirculatie), taurine (ondersteunt de hartspier), vitaminen en antioxidanten (polyfenolen en flavonoïden uit groene thee en kurkuma) en Omega 3 (uit zalmolie en zeewier)

 

Calibra VD Renal & Cardiac

  • Het in stand houden van een normale bloeddruk
  • Het ondersteunen van de nierfunctie bij chronische nierinsufficiëntie
  • Het ondersteunen van de hartfunctie bij chronische hartinsufficiëntie  

Bestel Calibra VD Cat Renal & Cardiac >

renal-cardiac-kat
 
 

Meer weten?

Wil je meer weten over Calibra of een gratis proefverpakking aanvragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Frans.

Frans

Frans van de Donk

Accountmanager Petfood
[email protected] 
06 -
53 69 70 41

Frans van de Donk is gespecialiseerd in petfood en kijkt graag samen naar de mogelijkheden van Calibra voor jullie praktijk.