?
Maxani logo

Het verhaal achter Maxani

Maxani Animal Healthcare is in 2012 opgericht. Maxani Animal Healthcare is een Nederlands bedrijf dat zich 100% richt op veterinaire dermatologie. Maxani laat haar producten voornamelijk in Nederland produceren. In 2012 is Maxani op zolder begonnen en in 2019 ontving het de eerste Gazelle award van het Financiële dagblad, een award voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland!

Maxani bedenkt en ontwikkelt haar producten samen met dierenartsen en veterinair dermatologen, waarbij het terugdringen van onnodig antibioticagebruik een belangrijke doelstelling is. Door huidproblemen ook te behandelen met een topicaal plan, kan het gebruik van systemische geneesmiddelen en antibiotica- en corticosteroïdenhoudende huidzalven sterk worden verminderd.

Veel van de Maxani producten bevatten een hoge concentratie ceramides, hyaluronzuur en essentiële vetzuren, waardoor de huidbarrière wordt hersteld. Een gezonde huidbarrière zorgt ervoor dat de huid wordt beschermd, zodat er geen extra vocht verdampt en allergenen en toxines niet kunnen doordringen tot in de huid.

Door huidproblemen te behandelen met een topicaal plan, kan het gebruik van systemische geneesmiddelen en antibiotica- en corticosteroïdenhoudende huidzalven sterk worden verminderd.
 

Uitgebreid assortiment huidshampoos

Voorbeelden van door Maxani ontwikkelde producten zijn onder andere, de Cleanser wondspray, Chloorhexidine wipes voor huidplooien, honinggel, zure oordruppels, bruisballetjes voor de voetjes en natuurlijk de Hydralac spray.

Maxani biedt een uitgebreid assortiment aan huidshampoos die de huidbarrière herstellen, vocht in de huid brengen en huidinfecties verhelpen en/of jeuk onderdrukken. Deze shampoos werken ook als een preventief middel dat dierenartsen kunnen adviseren aan hun klanten.

Maxani producten
 

Een effectieve behandeling met de juiste informatie

Een goede behandeling met dermatologische producten vereist wel duidelijke uitleg en therapietrouw van de eigenaar om een optimaal resultaat te behalen. En dat is bij het gebruik van onze huidshampoo niet altijd even makkelijk als je je een drukke labrador voorstelt in een kleine douchecel, waar de huidshampoo tien minuten voor moet intrekken. Dat is pittig voor eigenaren.

Geef als dierenarts je klanten een plan van aanpak mee. Maxani helpt daarbij met een duidelijke uitleg en een therapietrouw kaart, waarop je kunt invullen op welke dagen je wast, welke dosering je gebruikt, hoeveel minuten je het hebt laten intrekken en wat de resultaten na verloop van tijd zijn.

Huidaandoeningen zijn een toenemend probleem onder huisdieren. Daarom is het belangrijk om bewustwording te creëren onder diereigenaren. Hiervoor biedt Maxani mooie posters en consumenten folders aan.


Maxani producten